Hälsa och lönsamhet

I de flesta företag är mellan 40-60 % av de anställda i riskgrupp.

Kan man få en person att gå från riskgrupp till friskgrupp så minskas i genomsnitt en persons sjukfrånvaro med tio dagar per år. (källa: Avonova /  2013)

Riskerna är välbekanta: sjukdom, utbrändhet, psykisk ohälsa …

Men var går gränsen mellan psykisk hälsa och psykisk ohälsa? Klinisk kan man ta reda på gränserna,  men är det enbart dem man har i tankarna när man pratar så mycket om psykisk ohälsa? Kan det ibland vara så att det faktiskt bara är livet som går upp och ner, – med eller utan sjukdom. Sedan blir det förväxlad med psykisk ohälsa, – kanske på felaktigt grundlag och orsakat av ett behov för att sätta etikett på det som är för jobbigt att prata om.

Jag tror att det finns en stor risk för att ihopblanda psykisk ohälsa med att må riktigt kasst för att livet har tagit emot lite för länge och lite för mycket jämfört med vad man orkar med.

Om vi vågar att prata med varandra om livet’s alla sidor, – alltså på ett sätt där vi upplever förtroende och närvaro hos den vi pratar med, – ja, då kommer mångt och mycket kanske att bli avmystificerad. Vi upptäcker i bästa fall att andra går runt och har samma tankar och funderingar, – då känns allting lättare och den så kallade ”psykiska ohälsan” trycker kanske inte lika hårt. Vi till och med kan inspireras av hur andra har lyckats tar sig ur en kris eller sjukskrivning, – eller varför inte hitta en förebild och försöka härma den person? Det kan bli både roligt, kreativt och nytänkande. Låter det dumt? Men om det gäller ditt liv och din hälsa?

Samtal gör hjärnan glad, – och en glad hjärna vill gärna bidra. Alla vill faktiskt gärna göra det bästa de kan med de resurser de har. Detta är bra att tänka på när man har anställda. Det kan till och med vara lönsamt att använda samtal,-  låt oss kalla det coaching, som ett personalgodo / human benefit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s