Företagshälsovården – tidig insats

Försäkringskassan skriver upp prognosen rejält för antalet sjukskrivna 2014. Och det gör att utgifterna för sjukskrivningarna också ökar mer än man trott tidigare, säger Jan Larsson prognosansvarig på Försäkringskassan.

(Källa: SR, Ekot, 21 augusti 2013)

Tänk, – varje enstaka person som är sjukskriven representerar en resurs, som samhället går miste om dag efter dag efter dag efter dag … det låter dyrt och det är fram för allt synd om den sjukskrivne som med tiden riskerar att bli präglad av sitt sjukdomsförlopp. Ju längre tid som går desto större er risken för:

  • Utmattning
  • Försämrad uthållighet
  • Problem med minnet
  • Problem med koncentrationen
  • Problem med att planera
  • Frustration
  • … och kanske problem med identiteten, för hvem är du når du inte jobbar?

Hjärnan blir det vi gör den till. Den blir allt bättre på det vi gör ofta och allt sämre på det vi inte gör så ofta, … en sådan insikt har en helt annan innebörd för den som varit sjukskriven i mer än 2 veckor.

En sådan insikt borde vara tillräckligt incitament för att sätta igång tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen. Finns det risk för mer än 2 veckors sjukskrivning borde det vara självklart att involvera Företagshälsovården.

Företagshälsovårdens roll i sjukskrivningsprocessen diskuteras på högt nivå, bl.a. mellan branschorganisationen Sveriges Företagshälsor, Socialdepartementet och Finansdepartementet. I Sveriges Företagshälsor’s Verksamhetsberättelse 2012, konkluderas det att Det behövs ett tydligare incitament för arbetsgivare att köpa tidiga insatser från Företagshälsovården.

För oss som har varit långtidssjukskrivna och som har upplevt konsekvenserna av att förlora de dagliga rutinerna som är knutna till ett arbetsliv, kan skriva under på att konsekvenserna kommer smygande. Man ska vara mer än vanligt uppmärksam för själv att upptäcka när livet med sjukhusvistelser, väntetider, behandlingar, oro, bekymmer, rehabilitering med mera sätter fälleben för en ostörd föreställning om att kunna återvända till arbetsmarknaden som om ingenting hade hänt.

En sjukskrivning kan vara en lång process där man är extra sårbar. Hur enskilda medarbetare reagerar är svårt att veta, men att några påverkas mer än andra kan alla arbetsgivare vara säkra på.

En tidig insats som bl.a. erbjuder olika typer av stöd och rådgivning kring sjukdom och sjukfrånvaro både till arbetsgivare och till den sjukskrivna kan alla parter bara vinna på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s